Global Matters

FIFA VM i kvindefodbold 2023™ er i gang – vi fejrer kvinders selvstændighed

FIFA WWC

I mere end 15 år har Visa kæmpet for bedre forhold for kvindelige fodboldspillere, og vi er dermed en af verdens mest aktive sponsorer af kvindefodbold. Vi tror nemlig på sportens evne til at forene og inspirere. Samtidig ved vi, at 94% af kvinder i ledende stillinger har dyrket sport, så vi forstår den unægtelige sammenhæng mellem kvinders deltagelse i sport og deres succes i erhvervslivet.

I disse år ser vi positive takter både inden for kvinders repræsentation i professionel sport og inden for iværksætteri og erhvervsliv. Der er kommet en stigende global bevidsthed omkring vigtigheden af ligestilling mellem køn og ikke mindst kvinders selvstændiggørelse. Samtidig er vi vidne til rekordhøje tal inden for tilslutningen til kvindesport, herunder fodbold. Og det er noget, som også mærkes hos de kvindelige fodboldspillere.

”Jeg er stolt af at spille min tiende store turnering, og gennem årene har jeg set sportsgrenen vokse hvert år,” udtaler Kosovare Asllani, spiller på det svenske kvindefodboldlandshold, og fortsætter:
”Det, som sporten har behov for, er investeringer, så den kan vokse endnu mere. Jeg tror på, at Visa - med det arbejde de har gjort som en af de første sponsorer - ikke bare har hjulpet sportsgrenen med at vokse, de har også været pionerer inden for støtten til kvindefodbold. Den mængde støtte, vi får nu - og de investeringer, som Visa lægger i kvindefodbolden og de store turneringer - har løftet spillet til det næste niveau. Derfor er jeg stolt af at være en del af Team Visa.”

Mere end to milliarder seere forventes at se FIFA VM i kvindefodbold 2023™, og samtidig har antallet af kvindelige iværksættere globalt oversteget 200 millioner. Men selvom disse tal er imponerende, tror vi på, at det er historien bag tallene, der inspirerer og bidrager til de mange muligheder for kvinder verden over. Vores hverdag er nemlig gennemsyret af tal. For sportsudøvere kan det være nummeret på deres trøje eller antallet af scorede mål, der betyder noget, mens de vigtigste tal for kvindelige virksomhedssejere i højere grad kan være mængden af kapitalrejsning eller kvartalvise transaktionsmål. Alle tal fortæller en historie om begejstring, inspiration og udholdenhed, og Visa vil fortsætte med at udforske og fejre historierne bag tallene for at give kvinder mulighed for at opnå større og større succes – også efter slutfløjtet.

I år lanceres Visas globale initiativ for kvindelige iværksættere, She’s Next, for andet år i træk i Norden og Baltikum. Hos Visa er vi stolte af at kunne støtte kvinder globalt – både inden for sportens verden og i erhvervslivet.

“She’s Next er et globalt initiativ med det formål at give adgang til og støtte kvinder på rejsen mod at finansiere, drive og skabe vækst for deres virksomhed. Gennem She’s Next kan Visa bidrage med kapital samtidig med at en række virksomheder, ejet af kvinder, modtager øget opmærksomhed i form af synlighed og mulighed for værdifuld virksomhedscoaching. I år modtog i alt 16 virksomheder ejet af kvinder i Norden og Baltikum et legat på 10.000 euro hver, samt adgang til et helt års virksomhedscoaching,” siger Philip Konopik, Regional Managing Director hos Visa i Norden og Baltikum.

For første gang nogensinde har Visa desuden annonceret en forlængelse af den eftertragtede Visa Player of the Match-atletpris under FIFA VM i kvindefodbold 2023 ™. Sammen med prisen får hver Visa Player of the Match et Visa-legat, som kan bruges på små virksomheder, ejet af kvinder. I alt er der tale om en finasiering på 500.000 euro på tværs af 64 kampe og 32 kvalificerende lande.

Tag: Women’s Empowerment Tag: FIFA Tag: Financial Inclusion