Security

Betal sikkert over sommeren og undgå digital svindel

Antallet af svindelforsøg stiger ofte over sommeren, og fire ud af fem af os er for dårlige til at tjekke svindelkommunikation. Undgå digital svindel ved at betale sikkert og ved fire simple råd.

Visa HYPM

“Du har vundet”, “Bekræft dit kort” og “Handling påkrævet” er bare nogle af de beskeder, du kan modtage i indbakken, når sommeren melder sin ankomst, og de cyberkriminelle ser snittet til at udnytte vores rejselyst og ferieglæde. 

Antallet af svindelnumre stiger nemlig ofte i de perioder, hvor vi shopper mest, heriblandt over sommeren hvor mange af os køber gaver til sommerens fester eller holder ferie - både herhjemme og i udlandet. Men her er det vigtigt at tjekke en ekstra gang, om tilbuddet eller henvendelsen nu også er ægte. Svindlerne regner nemlig med, at vi glemmer risikoen for at blive snydt eller kommer til at udlevere vores oplysninger, fordi vi har sænket vores parader i sommerens sol -  hvilket desværre ikke er helt forkert.

Faktisk viser en forskningsrapport, lavet af Visa i samarbejde med Wakefield Research [1], at fire ud af fem (81 procent) af os tjekker de forkerte detaljer, når vi vil fastslå ægtheden af en henvendelse. Den globale rapport, der er baseret på interview med 6.000 personer i 18 lande, viser desuden, at halvdelen af os ofte selv er sikre på, at vi personligt udviser den rette årvågenhed. Samtidig er 90 procent af os bekymrede for, at vores venner eller familiemedlemmer lader sig narre af svindelnumre. 

Det betyder, at der faktisk for 73 procent af os er en sandsynlighed for, at vi bliver snydt ved mødet med falske henvendelser. 

Med Visa er du bedre beskyttet mod svindel

En af de måder, du kan beskytte dig selv mod svindel, er at bruge dit Visakort. Inden for de seneste 5 år har Visa nemlig investeret 10 milliarder dollars [2] i at forebygge svindel og øge cybersikkerheden – og de har over 1000 specialister, hvis hovedopgave er at beskytte forbrugere som dig. 

Det betyder også, at Visa hvert år er med til at forhindre svindel for mere end 25 milliarder dollars over hele verden. Faktisk opstår svindel i forbindelse med blot 0,1 procent af alle deres transaktioner [3], hvilket er en af de laveste rater blandt alle betalingsformer.

På samme tid kan du altid være sikker på at kunne få hjælp fra Visa, hvis uheldet er ude. Du er som forbruger f.eks. sikret af Visas "nul-ansvarspolitik" [4], som garanterer, at du ikke bliver holdt ansvarlig, hvis der foretages uautoriserede køb med enten dit kreditkort eller dine kreditkortoplysninger. Og hjælpen kan du få hvorend og hvornår, du har brug for den:

”Vi har samarbejdspartnere i over 200 lande, og vi kan dermed opretholde en ”følg-solen”-tilgang, så der altid er åbent for assistance, uanset hvor i verden, forbrugeren befinder sig,” siger Bente Josefsen, landechef for Visa i Danmark, Norge og Island.

Og det jo er ekstra heldigt i sommerperioden, hvor du måske planlægger en ferie til udlandet. På den måde ved du nemlig, at der altid er hjælp at hente, hvis uheldet er ude – uanset hvor du nyder din sommerferie.

Hvis du vil være ekstra sikker, kan du dog med fordel også følge disse fire gode råd. 

Fire gode råd til at sikre dig selv over sommeren

  1. Del ikke dine personlige oplysninger med andre
  2. Klik ikke på links, før du er sikker på, at de vil føre dig derhen, hvor de hævder at føre dig hen
  3. Aktivér dine købsnotifikationer, så du med det samme får en besked, når der foretages køb fra din konto
  4. Ring til firmaets hovednummer – eller de numre, der står bag på dit debet- eller kreditkort – hvis du er i tvivl om, hvorvidt en henvendelse er ægte. Ring ikke til de numre, som den potentielle svindler har opført i sin sms eller mail.

Find flere simple og effektive råd her.

______________________________________________

[1] Fraudulese: The Language of Fraud”

[2] Think You Know How to Spot a Scam? New Visa Report Finds That Even Savvy Consumers Get Tripped Up by the Language of Fraud | undefined

[3] Visa Security | Outsmarting Fraudsters with Advanced Analytics | Visa

[4] Visa - Zero Liability

 

Tag: Payment Security Tag: About Visa Tag: Payment technology Tag: Payment trends