Innovation

Visa og Daimler Mobility omdanner biler til betalingsenheder

Blot ved hjælp af et fingeraftryk og Visa-teknologi kan ejerne af en Mercedes-Benz i Europa fra foråret 2022 bruge deres bil som betalingsenhed.

A woman driving a black convertible car and a man in the passenger seat.
Visa og Daimler Mobility omdanner biler til betalingsenheder

Et nyt globalt teknologisk partnerskab mellem Daimler Mobility og Visa har gjort det muligt for Daimler at tilbyde betalinger direkte fra bilen. Det betyder, at det snart kan blive fortid at skulle indtaste kodeord eller godkende køb på sin mobiltelefon. 

Takket være Visas ’Delegated Authentication’-teknologi, kan bilen være et såkaldt biometrisk betalingssystem i sig selv. Dermed kan køb gennemføres direkte gennem bilens hovedenhed eller MBUX. 

Handler, der sker direkte fra bilen, er blevet en integreret del af den luksuriøse kunde-oplevelse. For eksempel gør Daimler Mobilitys globale betalingsplatform, med navnet Mercedes Pay, det muligt for kunder at købe varer og ydelser direkte i deres bil, herunder ved tankning og parkering. 

Antony Cahill, vicedirektør og ansvarlig for det europæiske marked hos Visa i Europa, fortæller:

”Vi er begejstrede for, at vi for første gang kan tilbyde en løsning til betalinger direkte i bilen sammen med vores partner Daimler Mobility. Det er væsentligt, at både den succesfulde pilot-testning og de indledende lanceringsaktiviteter sker i Europa, som er et verdensførende midtpunkt for innovative løsninger til både betalingsmetoder og biler. Det er et rigtig godt eksempel på, hvordan digitale betalingsmuligheder og bilproducenter kan kombinere deres teknologier til at skabe næste generation af smarte løsninger til bilindustrien – hvor føreren og passagererne får en komplet ny og forbundet indkøbsoplevelser i bilen.”

En lovende fremtid for digitale handler i bilen

Alene indenfor de næste to år er antallet af biler anset til at stige til mere end 352 millioner på verdensplan[1], og det totale antal af betalinger i biler er fastlagt til at nå omkring 86 milliarder dollars ved 2025.[2]

Mobilitets-trends som elektriske biler, bil-deling, selvkørende biler og forbundne biler øger efterspørgslen for innovative betalingsmuligheder inden i selve bilen. Når du køber bilrelaterede ydelser i dag, kræver mange, at køreren bruger en separat enhed til at logge på en app eller et website. Daimler og Visas ambition er at give brugerne en problemfri betalingsoplevelse gennem deres bil samtidig med at øge udvalget og kvaliteten af de tilgængelige muligheder.

Tag: Payment technology Tag: Payment trends