New Detail

She’s Next: Visa uddeler legater til tre kvindelige iværksættere i Danmark

16/01/2023

Press Release Image

København, d. 16. januar, 2023

Et legat på 10.000 euro hver til tre kvindeejede virksomheder var på spil, da Visa i august lancerede initiativet She's Next for første gang i Danmark. Formålet med initiativet er at skabe bedre forhold for kvindelige iværksættere. Nu har Visa truffet sit valg blandt ansøgerne.

Som et betalingsnetværk med global rækkevidde og en stærk lokal tilstedeværelse spiller Visa en afgørende rolle i at understøtte modstandsdygtigheden inden for nordisk og baltisk handel. Med et mål om at skabe mere inkluderende og bæredygtige økonomier ønsker Visa at styrke enkeltpersoner, virksomheder og lokalsamfund i Norden og Baltikum.

I løbet af efteråret kunne kvindelige iværksættere og ejere af små virksomheder ansøge om legatet Visa She's Next - et initiativ med det formål at øge synligheden for kvindelige iværksættere og forbedre deres adgang til ekstern finansiering. I puljen var tre legater på hver 10.000 euro samt et års personlig ekspertrådgivning via den globale finansieringsplatform IFundWomen.

For at være berettiget til at søge om legatet skulle virksomheden være registreret i Danmark, have været aktiv i mindst et år, have fysisk eller digital tilstedeværelse og have et kvindeligt ejerskab på mindst 51 procent. Da ansøgningsperioden udløb den 30. september, var der kommet mange ansøgninger fra virksomheder over hele landet.

"Vi er utrolig glade for den fantastiske respons, initiativet har fået. She's Next er en vigtig del af Visas forpligtelse til at støtte iværksættere og ejere af små virksomheder og hjælpe dem med at accelerere og vokse. Styrken i vores globale betalingsnetværk kombineret med en lokal viden giver os mulighed for at bidrage med vigtige værktøjer og ressourcer, så flere kvindelige iværksættere kan tage deres næste skridt i erhvervslivet,” siger Bente Josefsen, Landechef for Visa i Danmark, Norge og Island.

        En lokal Visa-jury har nu udvalgt tre legatmodtagere i Danmark. Modtagerne af She's Next 2022-legaterne er præsenteret nedenfor.

        Hey Planet

        Hvad sker der, når man kombinerer en landbrugsforsker med en social iværksætter? Du får Hey Planet, en fødevarevirksomhed, der har til formål at skabe lækre madprodukter ved hjælp af insektprotein. Hey Planet blev grundlagt i 2016 af Malena Sigurgeirsdottir og Jessica Buhl-Nielsen og sælger en række velsmagende, nærende og klimavenlige produkter. De kæmper for at integrere insektpulver i den vestlige verdens daglige kostvaner. Drømmen er at redde kloden og sikre fremtiden for alle de vidundere, der bor her.

        Økonomista

        Et feministisk økonomimagasin stiftet i 2020 af Mille Skjold Madsen, journalist og kommunikatør med erfaring inden for finansverdenen. Magasinet har til formål at inspirere kvinder til at tage ansvar for deres økonomi, og er et samlingspunkt for alle aspekter af ens økonomiske liv. Både når det handler om sparetips i hverdagen, hvordan man handler aktier eller hvordan vi værdisætter det ulønnede omsorgsarbejde og opnår økonomisk ligestilling.

        Annas Fiskekasser

        En online webshop som ønsker at gøre det nemmere for alle at købe fisk og skaldyr på en måde, der skader miljøet mindst muligt. Annas Fiskekasser er stiftet i 2019 af Anna Kirstine Borg, som oprindeligt er uddannet modedesigner. Hun har arbejdet med design af alt fra brudekjoler til teaterkostumer - og også for de danske hospitalsklovne. Anna stammer fra Thy, hvor hendes familie har været i fiskebranchen i over 50 år, og det er herigennem, hun har opbygget både dén viden og dén kærlighed, der skulle til for at starte Annas Fiskekasser.

        Driver du en virksomhed i Danmark, og er du interesseret i at ansøge om et Visa She's Next-legat?

        Initiativet kommer tilbage senere på foråret, så følg med og hold øje med Visa.dk for at få flere detaljer og information om tilmeldingsfrister og adgangskriterier.

        Om She’s Next

        She’s Next er et globalt initiativ skabt af Visa, som har til formål at bidrage til bedre forhold for små virksomheder ejet af kvinder. I august 2022 blev initiativet lanceret i Norden og Baltikum for første gang. Initiativet har tidligere været implementeret på flere andre af Visas markeder, herunder USA, Canada, Irland og Polen. Siden 2020 har Visa bidraget med i alt 2,87 millioner dollars i finansiering til virksomheder ejet af kvinder gennem She's Next-initiativet.

        For mere information, kontakt:

        Henrik Brun / LEAD Agency
        + 45 51 96 27 97
        [email protected]