New Detail

Visa lancerer legat til kvindelige iværksættere i Danmark

18/08/2022

Press Release Image

Der er stadig for få kvinder blandt danske iværksættere, og når det kommer til investeringer, går kun en lille andel til virksomheder ejet af kvinder. For at skabe opmærksomhed på denne udfordring lancerer Visa initiativet She’s Next, som giver 3 kvindelige iværksættere muligheden for at få tildelt 10.000 EURO og et års rådgivning.

Danmark halter markant efter stort set alle andre OECD-lande, når det kommer til antallet af kvindelige iværksættere. Ifølge Dansk Erhverv er det nemlig kun 4 procent af alle nye virksomheder, der er startet af en kvinde. Men heldigvis er det muligt at bryde med tendensen, her er især forbedret adgang til kapital og øget synlighed to vigtige tiltag.

Derfor lancerer Visa initiativet She’s Next, som giver 3 kvindelige iværksættere muligheden for at få tildelt 10.000 EURO og et års adgang til professionel rådgivning.

”Med She’s Next initiativet vil vi gerne give kvindelige iværksættere lidt fortjent opmærksomhed og vise vores støtte ved at bidrage med vigtige værktøjer og ressourcer. Derfor er She’s Next legatet rettet mod virksomheder ejet af kvinder, der ønsker at finansiere, drive og udvikle deres virksomhed”, siger Visas landechef for Danmark, Bente Josefsen.

Økonomisk tilskud og ekspert-coaching

She’s Next initiativet sker i samarbejdet med den globale finansieringsplatform IFundWomen. Og foruden det økonomiske tilskud på 10.000 EURO tilbyder legatet også et års virksomhedscoaching med eksperter fra IFundWomen.

For at være berettiget til at ansøge om legatet skal virksomheden være registreret i Danmark. Derudover skal virksomheden have været i drift i mindst et år, være til stede enten fysisk eller digitalt og så skal mindst 51 procent af virksomheden være ejet af en kvinde.

Ansøgningsperioden starter d. 18. august 2022 med sidste frist d. 30. september 2022.

Læs mere om initiativet her.

FOR MERE INFORMATION, KONTAKT:

Frederik Gammelby Jensen
LEAD Agency
Telefon: +45 92 90 24 91
Mail: [email protected]