New Detail

Visa vil ændre betalinger i Europa med Visa Direct – en betalingsplatform i realtid med global rækkevidde

02/11/2017

  • Visa lancerer Visa Direct i Europa – en platform, der muliggør betalinger i realtid[1] ved hjælp af Visas globale, sikre og stabile betalingsnetværk
  • Visa Direct ændrer måden, virksomheder betaler kunderne på, eksempelvis i forbindelse med forsikringsudbetalinger og giver mulighed for person-til-person betalinger
  • Visa annoncerer samarbejde med Worldpay. Worldpay har tidligt taget Visa Direct til sig – og vil allerede fra starten af 2018 stille mulighederne til rådighed for virksomheder

København, den 2. november 2017— Visa har i dag offentliggjort den europæiske lancering af Visa Direct – en platform, der muliggør betalinger i realtid[2], og som samtidig giver virksomheder muligheden for at drage nytte af Visas globale netværk. Med Visa Direct ændres måden virksomheder gennemfører betalinger til kunder og virksomheder i ind- og udland. Visa arbejder sammen med udbydere af betalingstjenester, banker og strategiske partnere for at lancere andre tjenester ved hjælp af Visa Direct.

Med Visa Direct kan man betale uanset situation - om så det B2C, B2B eller P2P (person-til-person). Med Visa Direct kan pengene hurtigt, bekvemt og sikkert overføres til modtagerens Visa-konto med øjeblikkelig adgang[3]. Derudover kan man foretage indkøb i 44 millioner butikker i hele verden.

Visa har samarbejdet med Worldpay, en førende virksomhed inden for betalingsteknologi og løsninger til virksomheder, for i første omgang at øge tilgængeligheden af Visa Direct for virksomheder i Europa og derefter i alle deres markeder verden over. Når først de banker, der er omfattet af Visa Direct har foretaget de nødvendige ændringer i deres systemer[4], gør Visa Direct det muligt for Worldpays kunder at sende betalinger i realtid til forbrugerne og dermed øge kundetilfredsheden.

"I årtier har Visa vist vejen ved at ændre måden, man betaler i butikker og online. Nu har vi mulighed for at ændre den måde forbrugere og virksomheder betaler til hinanden - på hurtig, bekvem og sikker vis," siger Mike Lemberger, Senior Vice President for Product Solutions, Visa i Europa. "Visa Direct er en afprøvet platform, der gør det muligt for IT-selskaber, virksomheder og finansieringsinstitutioner at imødekomme efterspørgslen på realtime betalinger, understøttet af Visas netværkets globale tilstedeværelse, omkostningseffektivitet og hastighed.

Dave Glaser, Chief Product Officer, Global eCom på Worldpay, siger: "Betalingslandskabet har i de senere år ændret sig dramatisk, fordi både butikker og forbrugere forventer at kunne foretage en betaling på egne vilkår – uanset om betalingen skal ske øjeblikkeligt i realtid eller ved at bruge en bestemt metode. Vi er stolte af at samarbejde med Visa om denne uovertrufne platform, som en af de første virksomheder til at indføre den i Europa og på andre globale markeder, og vi mener, at Visa Direct er et vigtigt skridt i at opfylde disse behov – platformen giver både kortindløsere og virksomheder de nødvendige værktøjer.”

Visa Direct forventes at forandre betalinger i Europa ved at gøre en række realtidsbetalinger mulige, som understøttes af sikkerheden i og ved Visas globale betalingsnetværk, herunder:

  • Business-to-consumer: virksomheder får mulighed for at sende næsten enhver form for betaling direkte til en Visa-konto – for eksempel spilgevinster, forsikringsudbetalinger og daglige betalinger.
  • Business-to-business: virksomheder får mulighed for at betale freelancere, entreprenører og andre små virksomheder - i realtid.
  • Person-til-person: forbrugerne får muligheden for at betale hinanden hurtigt, bekvemt og sikkert gennem deres tilsluttede enheder – eksempelvis, når man skal deles om regninger eller udgiften til gaver.

I USA håndterer Visa Direct allerede betalinger for partnere som PayPal, Braintree, Square Cash og Stripe.

Visa Direct er et af de mange API-baserede muligheder, der er tilgængelige på Visa Developer Platformen - en åben platform, der har til formål at skabe innovation inden for betalinger og handel. Platformen er designet til at hjælpe finansielle institutioner, forretningsdrivende og teknologivirksomheder med at møde krav fra forbrugere og virksomheder, der i stigende grad efterspørger teknologi til at shoppe, betale og modtage penge.

[1]Hvornår man har adgang til pengene, afhænger af banken.

[2]Hvornår man har adgang til pengene, afhænger af banken.

[3]Hvornår man har adgang til pengene, afhænger af banken.

[4]Visa har i Europa meddelt et mandat, der kræver, at kortudstedere skal gøre realtidsbetalinger mulige senest ved udgangen af oktober 2018.