New Detail

Kompas vinder 50.000 euro ved Visas første europæiske Everywhere Initiative

27/06/2017

København – Money 20/20 – 27. juni 2017 – Visa Inc. (NYSE: V) har i dag annonceret vinderne af sit første europæiske Everywhere Initiative og tildelte i alt 100.000 euro til tre nystartede virksomheder i tre kategorier. Virksomhederne får nu muligheden for at arbejde med Visa-API'er sammen med førende mentorer og teknologer. Vinderne i hver kategori modtager 25.000 euro:

bitemojo (Israel) - Local Community Challenge. De vandt med "Visa Bite", en app, der bygger på en brugerstyret madopdagelse via din smartphone.

Kompas (UK) - Regional Intercity Challenge. Deres "Dependable City Exploration" app bruger maskinlæring til at personliggøre indhold baseret på individuelle præferencer og interesser.

Fly Money (Israel) - International Travel Challenge. Deres forslag består af en API, der sammenligner og vælger rejsevaluta samtidig med, at en forbruger booker en rejse med et rejsebureau eller flyselskab.

Kompas vandt yderligere 25.000 euro som det bedste overordnede forslag.

Visa executive vice president, innovation and strategic partnerships, Jim McCarthy, overrakte præmierne på dette års Money 20/20 konference i København med ordene:Hos Visa ser vi på nye metoder til at øge innovationen inden for betalingsløsninger. Det er derfor, vi sammen med iværksætterfællesskabet via Visas Everywhere Initiative, søger friske, nye ideer til at drive vigtige forretningsmål og forbedre forbrugernes oplevelser. Vi glæder os til at samarbejde med disse virksomheder og give dem adgang til vores API'er gennem vores Visa Developer Platform for at hjælpe dem med at løfte deres ideer til næste niveau."

Visa Everywhere Initiative blev annonceret på Mobile World Congress i februar, og begyndte at modtage forslag i april i de tre kategorier, der er beskrevet ovenfor. Efter konkurrencen lukkede i maj valgte Visa fem finalister fra hver af kategorierne og inviterede en repræsentant fra hver virksomhed til Money 20/20-konferencen i København for at præsentere idéen foran et panel af dommere, herunder ledere fra Visa samt Davide Rigamonti fra CornerCard, Birte Quitt fra Erste Group, og Ohad Maimon fra Leumi Card. Vinderne blev annonceret af McCarthy i en præsentation til iværksættere på konferencens sjette scene, der henvender sig specifikt til iværksættermiljøet.

Siden Visa Everywhere Initiative blev lanceret første gang i USA i 2015, har mere end 1.500 nystartede virksomheder i Nordamerika, Latinamerika, Europa og Asien deltaget.

Læs flere detaljer om konkurrencen her.

###

Om Visas Everywhere Initiative

Visas Everywhere Initiative er et innovationsprogram designet til at tilskynde til den "næste store ting" inden for betalinger, da betalingsbranchen skifter fra plast til digital, og nye deltagere deltager i traditionelle interessenter i betalinger. Programmet blev først lanceret i USA i 2015 og hurtigt udvidet til et globalt program med næsten 1.500 deltagende nystartede virksomheder, der kollektivt har øget over 2 milliarder dollars i finansiering med mere end 90 finalister og udvælgelse af 19 vindere. Programmet køres i Nordamerika, Latinamerika, Europa og Asien i 2017.

2017-programmet var det første i Europa og var åbent for virksomheder fra 19 markeder, herunder: Østrig, Bulgarien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Israel, Norge, Polen, Portugal, Slovakiet, Spanien, Sverige, Schweiz, Holland, Storbritannien og Tyrkiet.

Alle faser af konkurrencen udføres på engelsk.