New Detail

VISA leverer teknologien til det kontaktløse Dankort

23/09/2014

Press Release Image

København, 23. september 2014 Med den nye kontaktløse teknologi fra Visa vil danskere med det populære Visa/Dankort eller et almindeligt Dankort, og som har fået et kontaktløst kort, være i stand til at bruge kontaktløs betaling uden PIN-kode, når de køber for beløb under 200 KR. Bankerne vil begynde udstedelsen af de nye kort i 2015.

”For brugeren af Dankort med Visa-teknologi vil det give dem en ny, nem og hurtig måde at foretage betalinger på. Man skal blot holde kortet i nærheden af en terminal, og derefter vil transaktionen automatisk blive behandlet. Hele opsætningen er meget fleksibel. Alle systemer er baglæns konvertible, hvilket betyder, at man stadig kan bruge det nye kontaktløse kort til traditionelle chipbetalinger. Desuden kan kreditorer vælge, hvordan de ønsker at opsætte betalingsmetoder. De kan for eksempel kræve, at du stadig skal bruge din PIN-kode i forbindelse med kontaktløs betaling,” siger Country Manager Jens Damgaard hos Visa Europe.

”Brugen af Visas kontaktløse teknologi giver en ny mulighed for forbrugerne. Vi er meget glade for aftalen med Nets og bankerne, der løber frem til 2019 og vil give de danske kortindehavere, banker og Nets adgang til den nyeste teknologi inden for kontaktløs betaling. Med denne aftale har Visa sikret det populære Visa/Dankort og det almindelige Dankort for den næste generation.”

Aftalen er lavet mellem Visa, Nets og alle danske banker. Ud over aftalen er Visa blevet enige med de danske banker om at etablere et medlemskab af Visa uden for Nets. Foreningen hedder ”Foreningen Visa Danmark”, og de vil aktivt samarbejde med bankerne og Visa om at udvikle fremtidige betalingsløsninger, som vil give adgang til globale teknologier og bidrage til at løfte hele det danske betalingssystem.

Brugen af Visas kontaktløse teknologi i Europa er fortsat med at vinde frem det seneste år i takt med, at forbrugerne er blevet mere fortrolige med fordelene ved den nemme og praktiske betalingsmåde. De seneste europæiske tal for kontaktløs teknologi viser, at der er 100 millioner kontaktløse kort, 1,8 millioner kontaktløse terminaler og den gennemsnitlige kontaktløse købsværdi er 90 KR. Fra juni 2013 til juni 2014 er der blevet brugt 38,7 milliarder kroner via kontaktløse kort inden for Visa Europes område.

Visa mobilbetalinger til Apples iPhone 6, iPhone 6 Plus og Apple Watch

Visa har bekræftet, at de vil støtte forbrugerbetalinger foretaget med iPhone 6, iPhone 6 Plus og Apple Watch. Deltagende finansieringsinstitutter i USA og senere på andre markeder vil kunne tilføje Visa debit- og kreditkort til Apple Pay og gøre det muligt for deres kunder at foretage nemme og sikre køb hos udvalgte forretninger, både i butikkerne og via apps. Apple Pay er kompatibel med de standarder, som Visa har certificeret til terminalerne i Europa.

Steve Perry, Chief Digital Officer hos Visa Europe, udtaler:
”Visa Europe har anført udrulningen af NFC-betalinger, lige siden vi lancerede de første kontaktløse kort og terminaler i 2007. I dag er der mere end 1,8 millioner kontaktløse Visa terminaler i butikker over hele Europa – alle klar til at modtage mobile betalinger. Apples beslutning om at bevæge sig ind på markedet afspejler omfanget af de muligheder, der eksisterer i digitale betalinger i dag. Vi arbejder tæt sammen med Apple og vores medlemsbanker for at bringe denne nye service til det europæiske marked.”

”Dette er starten på en rejse, hvor NFC vil være en vigtigt faktor. Udviklingen i retning af en digital tegnebog accelerer. Vi ser store muligheder i vores nye digitale betalingstjenester, og vil fortsat investere i vores støtte til udviklingen af europæiske digitale betalingstjenester,” siger Jens Damgaard.