New Detail

Danskerne tager til London for at julehandle

17/12/2014

Press Release Image

København, 17. december 2014 – Visa har analyseret danskernes brug i udlandet af det populære Visa-kort, som næsten alle danskere har. Analysen dækker dagene fra den 22. november til 8. december, som netop er de dage hvor mange danskere tager til udlandet for at opleve julestemning og købe julegaver. Sidste år var Flensborg den mest populære juleshoppeby med en handel for 24,7 mio. kr., hvilket formodentlig hænger sammen med de attraktive priser på den anden side af grænsen, og det faktum at byen ligger lige på den anden side. I år har London imidlertid overtaget førstepladsen med 25,9 mio. kr. – og byen er da også kendt som en international metropol for julehandel. Malmø kommer ind på tredjepladsen med 22,3 mio. kr. og på fjerdepladsen og femtepladsen finder vi også tyske byer, nemlig Hamborg med 16,8 mio. kr. og Berlin med 15,1 mio. kr.

”Det er nemt at handle i udlandet, når man bruger Visa-kortet. Vi ser, at danskerne i stigende grad vælger at bruge Visa-kortet frem for kontanter – og Visa er som et af verdens mest udbredte betalingstjenester nemt at bruge overalt i verden,” siger Country Manager Jens Damgaard hos Visa Europe og fortsætter:

”Analysen viser, at London er vokset med 10,3 % i forhold til samme periode sidste år - og har da også nogle af verdens bedste shopping muligheder kombineret med en lang juletradition med flot juleudsmykning. Den største højdespringer er New York, som har en vækst på 34,1 % og en omsætning på 13,6 mio. kr. i perioden.

Der er 500 millioner Visa-kort i Europa, og én ud af hver 6,5 euro, der bliver brugt, sker med et Visa-kort.

Danskerne er tilsyneladende begyndt at udnytte de lave priser på flyrejser til New York for at få den amerikanske oplevelse af jul.

”Generelt er der vækst i alle danskernes top10 destinationer på nær Oslo og Stockholm, som har en mindre tilbagegang. Det tyder på et øget forbrug blandt danskerne – og en større optimisme for det kommende år, ” slutter Jens Damgaard.