Visa and Paris 2024 logo ©

Mød Lasse

Lasse Norman Leth er en sand mester inden for cykelsporten. Efter at han tog førstepladsen i Road Race og Time Trail helt tilbage i 2009 ved de nationale juniormesterskaber, har hans karriere været præget af store sejre, uden tegn på at bremse farten. Som olympisk deltager hører han til blandt de største nogensinde. Han debuterede ved De Olympiske Lege i London 2012, hvor han fik den perfekte start og vandt guldmedaljen i Omnium. 

Han vendte tilbage til OL i 2016 og tilføjede her yderligere 2 bronzemedaljer til sin samling. Ved De Olympiske Lege i Tokyo 2020 vendte han tilbage til toppen af podiet med en guldmedalje i Madison, og han tilføjede så også lige en sølvmedalje i holdforfølgelsesløbet. Udover sin legendariske olympiske karriere har han vundet 10 medaljer ved verdensmesterskaberne inklusive 3 guld og 6 medaljer ved Europamesterskaberne inklusive 2 af guld. 

I 2023 vendte Lasse tilbage til UCI World Championships, hvor han hentede sin 4. verdensmestertitel. Lasse er ikke den eneste verdensklassecyklist i familien; han er bror til Louise Norman Hansen og er gift med Julie Leth, som begge er topatleter inden for cykelsporten.

Nelia Barbosa

Danmark

Track cycling pictogram

Cykling

Visa Trophy Icon

2 x guld, 1 x sølv, 2 x bronze

Fejr den olympiske ånd med Visa

Som officiel betalingsteknologipartner er Visa stolte af at levere innovative betalingsløsninger til Paris 2024-legene samt at levere programmer, der støtter olympiske og paralympiske atleter over hele verden.